Financiar

#credite si leasing #ipoteca #dobanzi

Bancile au inceput sa ieftineasca creditele ipotecare

Creditarea ipotecara da semne de , dupa doi ani in care cumpararea unui imobil a fost extrem de dificila pentru romani, din cauza dobanzilor mari. Una din primele banci care a dat semne ca dobanzile la creditele ipotecare au scazut in aceasta luna a fost Piraeus Bank .

"Pentru creditele ipotecare/ imobiliare, banca a aplicat reduceri ale marjei situate intre 0,4% si 1,25%, in functie de procentul de finantare acordat. In aceste conditii , noile dobanzi nominale pornesc de la 6,2%", anuntau reprezentantii bancii.

Potrivit unor calcule, rata pentru un credit de 50.000 euro pe 360 de luni, cu un procent al finantarii de 75% din pretul unui imobil, a scazut, conform noilor dobanzi, cu 12 %, de la 373 euro la 328 euro.

In aceasta luna si cei de la Royal Bank of Scotland (RBS) Romania anuntau ca dobanda practicata pentru un credit ipotecar este, in euro, 6,5% pe an.

In aceste conditii, DAE va avea o valoare de 6,85%. In schimb, pentru un imprumut in moneda nationala, dobanda ajunge la 13,5%, fixa in primul an, iar apoi devine variabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea