In perioada urmatoare bancile au doua solutii. Ori reiau activitatile de creditare ori disponibilizeaza toti angajatii si se vor inchide, a declarat Dragos Cabat , consultant financiar in cadrul firmei Financial View .

"Desi la televizor ni se spune ca bancile nu au probleme, acestea nu mai dau credite persoanelor fizice, firmelor si mai ales clientilor noi. Eu umblu cu cativa clienti sa imprumute bani din banca, dar mereu ni se spune ca ne-ar da dar nu in acest moment", a mai adaugat Cabat in cadrul unui seminar pe tema finantarii firmelor nou infiintate.

Acesta a mai explicat ca in perioada actuala de criza economica si financiara se pot porni afaceri care sa fie de succes dar cu o singura conditie majora. Sa fie sustinute cu fonduri proprii.

"Exista industrii care merg foarte bine cand cifrele economice sunt negative si altele care merg bine cand cifrele sunt sus. Companiile de nisa si pietele vor fi mai putin afectate de schimbarile cifrelor economice. Firmele mici pot avea succes si in industrii care merg prost in recesiune deoarece nu se bazeaza pe cote mari de piata", a mai adaugat Cabat. 

  •   2008-11-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii