Financiar

#infractiuni #spalare de bani #Banca Vaticanului

Banca Vaticanului, cercetata pentru spalare de bani

Dupa ce anul trecut Banca Vaticanului a fost in centrul unor scandaluri in ceea ce priveste cateva tentative de spalare de bani, acum Directia de Informatii Financiare a Vaticanului a scos la iveala sase infractiuni de acest tip.

Totusi, directorul bancii, Rene Bruelhart, a precizat ca aceste cercetari nu au nicio legatura cu activitati teroriste, insa, deoarece sunt in joc tranzactii mari de bani, exista suspiciuni  in ceea ce priveste spalarea de bani.

De asemenea, Directia de Informatii Financiare a Vaticanului a realizat un raport privind aceste infractiuni, dupa ce Papa Francisc s-a aratat de nenumarate ori nemultumit de activitatea Bancii de la Vatican, care este considerata una dintre cele mai transparente din lume.

Totodata, Papa Francisc a declarat, in acest an, ca are in vedere chiar si inchiderea bancii, institutie ce se ocupa de finantarea actelor caritabile ale Sfantului Scaun.

Doua cazuri de spalare de bani au fost deja preluate de procuratura pentru mai multe cercetari.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea