Financiar

#regesiune ue #criza economica globala #reducere dobanda cheie

Banca Centrala Europeana ar putea coboari din nou dobanda cheie

Banca Centrala Europeana (BCE) va cobori din nou dobanda cheie , joi, in contextul recesiunii din zona euro si temperarii inflatiei, relaxarea politicii monetare a BCE putand fi mult mai ampla decat de obicei, din cauza gravitatii crizei, anticipeaza analistii.

Intrebarea care se pune nu este daca la sedinta de joi a consiliului guvernatorilor, ce va fi tinuta la Bruxelles de data aceasta, va fi luata o decizie de scadere a dobanzii cheie, ci daca reprezentantii BCE vor avea curajul necesar sa coboare dobanda de politica monetara cu trei sferturi de punct procentual, informeaza AFP.

In cei zece ani de existenta, institutia cu sediul la Frankfurt nu a coborat niciodata dobanda cheie cu mai mult de 0,5 puncte procentuale. Pe de alta parte, perioada pe care o traversam nu este una obisnuita, subliniaza AFP.

"De fapt, nu vedem niciun argument convingator ca BCE sa nu scada joi dobanda cheie cu trei sferturi de punct procentual", a afirmat Holger Schmieding de la Bank of America . Zona euro a intrat in recesiune, iar economistii si organizatiile internationale anticipeaza ca in 2009 produsul intern brut (PIB) al tarilor membre ale zonei euro se va comprima semnificativ. 

  •   2008-12-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii