Financiar

#criza financiara recesiune #politica monetara elvetia #coborare dobanda cheie #banca centrala elvetia

Banca centrala a Elvetiei a coborat dobanda cheie la 0,5%

Banca centrala a Elvetiei a coborat joi dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 0,5%, pana la un minim al ultimilor patru ani, si a anuntat ca va lua masurile necesare pentru a reduce tensiunile din pietele monetare, in contextul in care economia este in pragul recesiunii.

Consiliul bancii centrale elvetiene, condus de Jean-Pierre Roth, a micsorat rata pe trei luni Libor la un interval tintit de 0,5%, masura estimata de analisti intr-un sondaj Bloomberg.

SNB "va lua toate masurile necesare pentru a aduce treptat nivelul Libor la mijlocul intervalului tintit", arata un comunicat al bancii centrale.

"Economia elvetiana va fi grav afectata" de incetinirea la nivel mondial si de tulburarile din piete , mai arata comunicatul. Decizia SNB face ca Elvetia sa fie prima tara din Europa ce ar putea sa coboare dobanda de referinta la zero, in contextul in care criza financiara aduce economia tarii in pragul recesiunii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea