Financiar

#criza financiara #petrol #iran #opec #rusia #gaz #investitii #banci

Presa internationala - Un nou caz Madoff in SUA

In Statele Unite cazul Madoff se reitereaza; FBI il cerceteaza in momentul de fata pe Arthur Nadel, presedintele unui fond de investitii din Florida, care a disparut in urma cu patru zile, lasand in urma sa spectrul disparitiei a 350 milioane dolari din banii investitorilor.

Nade, in varsta de 76 de ani, este un fost investitor in piata imobiliarelor care, la sfarsitul anilor 90, a infiintat un fond de investitii ce-si baza plasamentele pe strategii generate pe computer, informeaza Bloomberg.

O situatie similara s-a petrecut si cu Marcus Schrenker, un consultant de investitii din Indiana care si-a inscenat propria moarte intr-un accident de avion , disparand de la locul faptei pe o motocicleta, in urma escrocarii propriilor investitori prin intermediul a trei fonduri de investitii .

Un nou plan de salvare - in Marea Britanie

Guvernul britanic pregateste un nou plan de investitie in sistemul bancar , plan ce are drept miza indepartarea incertitudinilor privnd viitoarele pierderi pe care bancile le pot inregistra, dar si stimularea creditarii, in incercarea de a depasi actuala criza, anunta Financial Times.

Guvernul ar urma sa asigure potentialele pierderi inregistrate de banci in imprumuturi acordate in aceasta perioada, in schimbul garantiei din partea acestora ca vor relaxa conditiile de creditare, preluand astfel intreg riscul aferent creditelor.

Printre masuri se numara si marirea participarii guvernamentale in structura actionariatului de la Royal Bank of Scotland (RBS), de la 58% in prezent, la 68%. Pachetul de masuri vine ca urmare a pierderior foarte mari raportate saptamana trecuta de catre Bank of America si Citigroup.

Iranul limiteaza livrarile de petrol

Presa iraniana anunta ca exportul de petrol catre clientii din Asia si Europa va fi redus conformitate cu reducerile anuntate de OPEC, informeaza Associated Press.

Tarile membre ale OPEC (Organization of Petroleum Exporting Countries) au redus productia de petrol cu 4,2 milioane de barili pe zi din septembrie. Dar nici macar acesta masura, intrata in vigoare de la 1 ianuarie, nu a reusit sa restabileasca pretul petrolului, aflat in prezent cu 70% mai jos decat era la mijlocul lui iulie, anul trecut. 80% din veniturile externe ale Iranului provin din exportul de petrol. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea