Financiar

#nouriel roubini #criza finaciara #merill lynch #thane #turcia #gaz #nabucco

<b>Presa internationala</b> - "Nu avem unde sa ne ascundem"

Pietele globale de actiuni, in declin in momentul de fata, sunt strans corelate intre ele iar economiile emergente vor ajunge, la randul lor, in recesiune ca si economiile dezvoltate, explica Nouriel Roubini , profesor la New York University si unul dintre putinii economisti care au vazut, cu mult inainte, semnele crizei financiare actuale.

Roubini mai spune, de asemnea, ca in China cresterea economica va incetini pana sub 5 procente si ca State Unite vor pierde 6 milioane de locuri de munca, conform Bloomberg.

Economia americana va creste cu cel mult un procent in 2010, pe fondul scaderii puterii de cumparare si a cresterii somajului pana in jurul a 9 procente.

"Nu avem unde sa ne ascundem", declara, apocaliptic, Roubini. "Avem de-a face, pentru prima oara in zeci de ani, cu o recesiune globala sincronizata. Pietele au devenit perfect corelate si, de asemenea, economiile sunt perfect corelate. Nu traim tipul acela traditional de recesiune minora".

In iulie 2006 Roubini a "prezis" actuala criza finaciara . In februarie 2008 a prognozat o topire catastrofica a economiei, pe care bancile centrale nu o vor putea opri, si care va duce in faliment mari banci cu detineri ipotecare.

Fostul sef Merill Lynch , citat de procuratura John Thaine, presedintele Merill Lynch pana in momentul absorbtiei acesteia de catre Bank of America , deja celebru pentru faptul ca si-a mobilat biroul cu un milion de dolari, disponibilizat de curand din functiile pe care le detinea dupa fuziune, a fost citat sa dea explicatii pentru bonusurile uriase acordate la finalul anului trecut, intr-un moment in care Merill Lynch anunta pierderi de 27 miliarde de dolari, informeaza Financial Times

  •   2009-01-28
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.