Financiar

#bank of america #criza financiara #germania #rusia #mitropolit

Presa internationala - Biserica rusa, despre criza financiara

Bank of America va disponibiliza pana la 4000 de angajati, incepand de saptamana aceasta anunta Financial Times, citand persone din conducerea bancii.

Disponibilizarile se vor face in New York si au ca miza consolidarea vanzarilor si zonei de trading, dupa achizitionarea Merill Lynch , in urma cu trei saptamani.

Saptamana trecuta Bank of America a primit din partea guvernului american inca 20 de miliarde de dolari pentru a putea absorbi Merill Lynch, pe langa asigurarea activelor nesigure detinute de aceasta, active estimate in jurul sumei de 118 miliarde de dolari.

Pierderile inregistrate de Bank of America in cel de-al patrulea trimestru au fost in valaore de 15 miliarde de dolari.

Estimari asupra evolutiilor monetare

In conditiile in care dobanzile de referinta tind catre zero peste tot in lume, marii speculatori pe perechi monetare recomanda mizarea pe acele tari care au excedent comercial, printre care Japonia, Norvegia si Elvetia, scrie Bloomberg.

BNP Paribas care a facut cele mai performante prognoze in 2007, pentru publicatia citata, estimeaza ca moneda japoneza se va intari cu pana la 14 procente in fata dolarului, pana in iunie. Goldman Sachs mizeaza, printre altele, pe intarirea coroanei norvegiene, cu un posibil avans in fata dolarului de 17 procente.

Bank of America, in schimb, considera ca de departe cea mai performanta moneda a anului 2009 va fi francul elvetian care va devansa orice alta valuta.

Estimarile sunt facute in conditiile in care excedentul de cont curent al celor trei tari a fost de 8 procente din PIB pentru Elvetia, 3,8 procente in cazul Japoniei si 16% din PIB pentru Norvegia, cifre comparate cu deficite de 4,9% in Statele Unite, 5,1% in Australia si 9,5% in Noua Zeelanda.

Lobby pentru energie alternativa, in SUA

T. Boone Pickens, investitor american miliardar si sustinator al energiei alternative, estimeaza ca in viitorul apropiat Rusia va intra in OPEC, informeaza CNBC.

Prognoza a fost facuta la o intrunire a primarilor americani si insotita de estimarea ca acest lucru nu va fi unul pozitiv pentru Statele Unite. Pickens este sustinatorul unei strategii de independenta energetica a Americii. Si-a anuntat intentia de a-l intalni pe noul presedinte american pentru a-i prezenta aceasta strategie, bazandu-se si pe sustinerea explicita a 187 de primari americani.

Pickens sustine ca importul a peste 70% din nevoia de petrol a Americii reprezinta o amenintare majora la adresa economiei americane. Mai mult, miliardarul sustine ca planul sau de trecere la energie alternativa ar putea crea 138.000 de noi locuri de munca, in urmatorii 5 ani si pana la 5 milioane, in urmatorii 10 ani.

Investitorii germani se arata nesperat de optimisti

Analistii economici germani au fost luati prin suprindere de nivelul ridicat de optimism pe care il arata un sondaj lunar, efectuat in Germania, care indica evolutia increderii jucatorilor economici de la o luna la alta, anunta Deutsche Welle.

Increderea investitorilor germanilor a crescut brusc in ianuarie, in comparatie cu luna anterioara. Astfel, saltul a fost de la -45 de puncte, la -31 de puncte, crestere care a luat prin surprindere prognozele cele mai binevoitoare. Optimismul este contrastant cu rezultatele financiare venite dinspre industria auto si cea bancara, de exemplu, care indica finalul crizei ca fiind inca departe.

Biserica rusa, despre criza financiara

Omenirea trebuie sa identifice radacinile raului moral care a dus la actuala criza financiara, nu numai pe cele de natura economica, a declarat Mitropolitul Clement de Kaluga, unul dintre candidatii la scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de ITAR - TASS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea