Financiar

#piete financiare internationale #analiza bursiera #pret petrol

<b>Analiza Vanguard</b> Teste severe administrate pietelor internationale

Pe parcursul primei saptamani de tranzactionare din 2009, un nou val de informatii fundamentale negative a testat pietele financiare internationale:

• Cele mai recente date guvernamentale au indicat ca in decembrie sectorul american "nonfarm" a pierdut 524 de mii de slujbe. Astfel, in total 2,6 milioane de slujbe au fost pierdute anul trecut (dintre care 1,9 milioane de slujbe s-au volatilizat doar pe parcursul ultimelor 4 luni) - marcand cel mai dramatic declin anual de la sfarsitul celui de-al 2-lea razboi mondial. Rata somajului a crescut in decembrie la 7,2%, de la 6,7% in noiembrie.

Corporatii importante ca Alcoa Inc., Time Warner Inc., Intel Corp., Wal-Mart Stores Inc. si Chevron Corp. au anuntat fie disponibilizari masive de personal, fie retrogradarea perspectivelor privind rezultatele financiare aferente ultimului trimestru al anului trecut.

Stocurile americane de petrol aferente saptamanii care s-a incheiat pe 2 ianuarie, anuntate miercuri, au crescut cu 6,7 milioane de barili, o cifra de aproape 10 ori mai mare decat cea estimata initial. Pretul futures al petrolului cotat la NYMEX cu scadenta cea mai apropiata a suferit miercuri o depreciere de peste 12%, cea mai dramatica din ultimii 7 ani, dupa ce marti cumparatorii reusisera sa impinga cotatiile la peste $50 pe baril.

• Raportul amanuntit al celei mai recente sedinte de politica monetara a Rezervei Federale (15 - 16 decembrie), publicat marti, a dezvaluit asteptari extrem de pesimiste ale bancii centrale americane in legatura cu starea economiei. Conform previziunii de miercuri a Congresului american, Statele Unite vor inregistra un deficit bugetar de peste $1 trilion in anul fiscal 2009

  •   2009-01-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.