Am asistat la o saptamana grea pentru piata romaneasca, marcata de deprecieri ce au adus indicii la niveluri mai scazute decat cele din 2008, la valori asemanatoare cu cele de acum aproximativ 5 ani.

Indicii au avut evolutii negative, volumele s-au mentinut la niveluri scazute reflectand o lipsa de interes din partea investitorilor, pe o piata ce a apartinut in aceasta perioada vanzatorilor, pe fondul lipsei de incredere asupra economiei romanesti, dar si internationale.

Probabil ca asteptarile se muta acum la perioada raportarilor financiare, in urma carora investitorii isi pot face o imagine in legatura cu efectele crizei actuale asupra evolutiei economice si financiare a emitentilor respectivi, cu o mare atentie acordata desigur situatiei pietelor internationale.

Estimarile CEE referitoare la constructia bugetului pe 2009 pentru Romania au fost de asemenea ingrijoratoare. In timp ce Guvernul Romaniei ia in calcul o crestere economica de 2,5% si un deficit bugetar de 2% din PIB, oficialii UE nu sunt la fel de optimisti.

Justificarea pozitiei oficialilor europeni e data de temerile privind descurajarea cererii interne, afectata de reducerea puternica a creditarii, scaderea indicatorilor de incredere si deteriorarea conditiilor de pe piata muncii . 

  •   2009-01-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii