Financiar

Aviva Fond de Pensii a plasat 20% din banii incasati de la clienti in actiuni

Fond de Pensii a investit 20% din banii incasati de la clientii de pe in actiuni pe piata romaneasca de capital si vrea sa majoreze in curand ponderea investitiilor in actiuni pana la 35%, a declarat pentru NewsIn directorul executiv al societatii, Eugen Voicu.

" Aviva Pensii Private a incasat 5,9 milioane lei la primul pe pilonul II . Pana acum am investit 20% in actiuni pe piata de capital , 5% in obligatiuni, 5% in titluri de stat , iar restul banilor i-am plasat in depozite bancare ", a spus Voicu, pentru NewsIn.

Aviva Fond de Pensii este al patrulea jucator de pe segmentul pensiilor private obligatorii, cu 305.848 aderenti si o cota de piata de 7,36%.

"Ne gandim sa achizitionam un alt fond prezent pe pilonul II, insa pana in prezent nu am demarat nimic concret. In viitorul apropiat vrem sa crestem investitiile in actiuni pana la 35%", a adaugat Voicu.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Principalii trei jucatori de pe pilonul II sunt ING Fond de Pensii, care a atras 1,38 milioane de clienti si controleaza o treime din piata (33,2%), Allianz-Tiriac Pensii Private, cu 1,065 milioane de aderenti (25,64% din piata), si Generali Fond de Pensii, cu 389.607 clienti si 9,37% din piata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea