Financiar

Autoritatile au dat unda verde proiectului Esplanada

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru aprobarea contractului de Parteneriat euro si este finantat integral din fondurile investitorului privat. Odata finalizat, Esplanada va gazdui un centru urban care include cladiri, spatii verzi , lucrari de amenajare si de infrastructura.

Proiectul are in vedere definitivarea constructiilor existente pe amplasament , abandonate la stadiul de fundatii dupa anul 1990. Din punct de vedere al protectiei mediului, prin realizarea noului obiectiv se elimina, pe o suprafata de peste 107.140 ha, focarul de infectie existent in acest moment.

Dan Ghibernea, country manager Trigranit, a declarat astazi pentru The Money Channel ca negocierea acestui contract a durat peste trei ani si jumatate si ca el va putea fi definitivat in aproximativ o luna.

"Atat noi, cat si ministerul am vrut sa avem un contract solid, un contract foarte clar, serios negociat, pentru a nu fi atacabil," a declarat acesta. In legatura cu litigiile privind terenurile unde urmeaza a fi construit ansamblul, Ghibernea a declarat ca problema terenului apartine in exclusivitate Primariei. "In conformitate cu prevederile contractului, Primaria este obligata sa predea terenul liber de sarcini in maximum doi ani si jumatate," a spus managerul Trigranit.

Dan Ghibernea a adaugat ca lucrarile pentru constructia proiectului imobiliar vor incepe cel mai probabil in a doua parte a anului 2009, iar acestea for fi finalizate in maximum opt ani de la momentul obtinerii autorizatiei de constructie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.