Financiar

#dacia #stepway #sandero #vanzari #europa #acea

Automobile Dacia a inmatriculat de doua ori mai multe masini in Europa

Numarul de masini noi marca Dacia inmatriculate in Europa a crescut cu 100 la suta in luna mai a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si au ajuns astfel la aproximativ 25.000 de unitati, informeaza un comunicat al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile ( ACEA ) remis pe adresa redactiei.

Inmatricularile de automobile Dacia noi in Uniunea Europeana si Islanda, Norvegia si Elvetia s-au dublat luna trecuta fata de perioada similara a anului trecut si, totodata, au crescut cu 21,7% in primele cinci luni ale anului curent ajungand astfel la circa 90.000 de masini, pe o piata in scadere accentuata.

In luna mai 2009, numarul masinilor Dacia inmatriculate a crescut cu 99,8% pentru a ajunge astfel la exact 24.894 de unitati, in tarile pe care le acopera raportul ACEA, in crestere de la 12.458 de masini in perioada similara a anului trecut. Avansul la cinci luni a evoluat de la 73.929 la 89.965 de automobile.

Aceasta vine in contextul in care, piata europeana s-a restrans substantial, cu 5% in luna mai, la 1, 27 milioane de inmatriculari de autoturisme noi, de la 1,335 milioane in perioada similara a anului trecut. La nivelul primelor cinci luni, cele 28 de piete cercetate de ACEA au inregistrat un declin accentuat, de cca . 14%, de la 6,9 milioane la 5,9 milioane de unitati.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea