Financiar

Audi vrea fabrica in Romania

Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen, ar putea produce masini in Romania. Dupa ce alti doi jucatori din industria auto , Mitsubishi si Daimler , si-au anuntat intentia de a deschide o fabrica in Romania, mai nou si Audi cauta posibile amplasamente pentru o uzina.
 

„Alaturi de Mercedes si de Mitsubishi, si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea sa produca autovehicule in Romania. Fiecare dintre ele studiaza in prezent mai multe locatii si incearca sa gaseasca un teren potrivit“, a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism, citat de Mediafax. Reprezentantii Audi in Romania nu au negat informatia, insa sustin ca nu este inca nimic sigur si ca o fabrica a producatorului ar putea fi amplasata aici, insa nu in viitorul foarte apropiat.

Silaghi sustine ca Daimler, producatorul marcii Mercedes, s-ar fi orientat in prima faza catre Oradea, dar pana la urma au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire si asta i-ar fi impiedicat sa-si inceapa activitatea de productie. Un alt loc vizat de Daimler ar putea fi Timisoara.

„Audi este abia la faza de inceput si nu va pot da detalii despre zonele catre care s-ar putea indrepta. In schimb, stiu ca cei de la Mitsubishi cauta intens un teren potrivit in Romania, pentru a incepe productia auto“, a mai spus Silaghi. In prima faza, surse din piata auto au vehiculat ideea ca producatorul japonez Mitsubishi ar putea alege orasul Campulung , informatii infirmate ulterior de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea