Financiar

#bursa #asigurare #rca

Asiguratorii au platit daune cu 39% mai mari decat in 2008, pe fondul unei stagnari a pietei

Primele brute subscrise de asiguratorii romani au crescut in primele noua luni cu doar 0,09% fata de aceeasi perioada din 2008, la 6,7 miliarde de lei, in vreme ce daunele platite au fost cu aproape 39% mai mari, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, potrivit NewsIn.
Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au crescut cu doar 2,5%, pana la 5,5 miliarde de lei, iar asigurarile de viata au scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.
O crestere mai accentuata, cu 15%, au inregistrat-o asigurarile RCA, unul dintre cele mai importante segmente ale pietei. Primele brute au ajuns la 1,6 miliarde de lei, insa despagubirile platite pe acest segment au crescut cu 33% fata de primele noua luni din 2008, insumand 1,1 miliarde de lei.
La nivelul intregii piete, daunele platite de asiguratorii romani au crescut cu 38,6%. Pe segmentul asigurarilor generale s-au platit indemnizatii brute cu 37,6% mai mari decat in perioada ianuarie- septembrie 2008 , in timp ce indemnizatiile pentru asigurarile de viata au crescut cu mai multe de jumatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea