Financiar

Asigurarile iti pun casa la adapost de hoti

La un pret rezonabil, romanii care aleg sa incheie politele de furt si vor fi despagubiti in functie de valoarea asigurata a bunurilor lipsa sau avariate .

Cei care locuiesc intr-un cartier rau famat sau pur si simplu vor sa isi asigure bunurile din casa impotriva talharilor,  au la dispozitie mai multe produse specializate. Daca pastrati lucruri de valoare in locuinta, cel mai bine este sa le puneti la adapost intr-un seif.

O alta varianta o reprezinta casetele de valori, serviciu oferit de majoritatea bancilor. Daca optati pentru incheierea unei polite, puteti asigura o gama larga de bunuri, de la mobila, articole de imbracaminte, aparate audio-video, numismatice, tablouri, sculpturi sau blanuri.

Este necesara evaluarea riscurilor


Unele companii vand separat aceste polite, in timp ce altele includ riscul de frauda in categoria asigurarilor de locuinta. Politele acopera pagubele materiale cauzate de furt, dupa constatarea prealabila de catre organele de cercetare abilitate de lege. Totodata,  sunt acoperite si pagubele produse de acte de vandalism asupra locuintei sau a bunurilor asigurate.

Atunci cand evalueaza riscul ca locuinta sa fie „pradata" de talhari, asiguratorii iau in calcul o serie de aspecte ca prezenta gratiilor la ferestre , a instalatiilor de alarma, serviciul de paza sau prezenta unui seif. In cazul producerii daunelor, compania de asigurare va plati clientului contravaloarea bunurilor asigurate care lipsesc. In cazul bunurilor avariate, este achitat costul reparatiilor.

continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea