Financiar

#scumpire #rca #asigurare

Asigurarea RCA, mai scumpa cu pana la 40%

Companiile de asigurari au majorat tarifele la politele RCA in medie cu 20-30%. Soferii se pot astepta ca cresteri mai dese ale pretului asigurarilor odata cu noile reglementari din domeniu.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor le-a dat dreptul companiilor de asigurari sa poate modifica tariful RCA o data la trei luni, spre deosebire de o data la 6 luni ca pana anul trecut.

La Astra Asigurari o valabila un an, pentru un Logan, costa 528 lei, cu circa 20% mai mult comparativ cu inceputul anului, noteaza Gandul. La Asirom, un sofer de Logan trebuie sa achite in 2010 648 lei pentru o polita de un an.

"Daca un proprietar de autovehicul cumpara acum un RCA pentru un Logan, polita cu valabilitate de un an, tariful va fi format din prima lunara valabila in 2009 pentru doua luni si 10 luni prima lunara valabila in 2010", a explicat pentru Gandul Constantin Stroe , directorul Diviziei de Vanzari si Marketing in cadrul Asirom. Compania a decis sa solicite codul numeric personal (CNP) si respectiv codul unic de indentificare (CUI) persoanelor fizice sau firmelor celor care vor sa afle nivelul tarifelor RCA pentru 2010 pe website-ul companiei.

Pentru un Logan, polita RCA a crescut si la , unde este acum 410 lei, cu 40% mai mult ca la inceputul anului.

Scumpirile au fost cauzate de cresterea cu 30% a daunelor platite de asiguratori pe baza politelor de a crescut cu circa 30%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea