Financiar

#asigurare #locuinta #amenda

Asigurarea locuintelor, obligatorie. Afla cat costa

Proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie obligatorie a locuintelor in termen de sase luni , perioada in care PAID estimeaza ca va inregistra un milion de contracte, transmite Mediafax.

"Ar fi bine daca am depasi 10% (din numarul total al locuintelor din Romania, n.r.) in urmatoarele sase luni. Asta inseamna ca pana in ianuarie sa fie un milion de asigurati", a declarat joi Marius Bulugea, presedintele - director general la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor.

Exceptie fac proprietarii de locuinte care au incheiat polite de impotriva dezastrelor, care vor fi obligati sa incheie si imediat dupa expirarea celor facultative, in cazul in care termenul depaseste 15 ianuarie .

Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare , prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 si 20.000 de euro.

Dupa expirarea termenului de sase luni, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati de primarii cu amenzi intre 100 si 500 lei.

Asigurarea obligatorie acopera cutremurele, inundatiile sau alunecarile de teren.
 

  •   2010-07-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii