Financiar

#asigurare #locuinta #dezastru

Asigurarea locuintei devine obligatorie din iulie 2010

Asigurarea obligatorie a locuintei va deveni realitate la 1 iulie 2010. Pana la intrarea in vigoare a legii, se va infiinta o societate care va emite si gestiona politele de asigurare.

Proiectul de lege, conceput in octombrie 2008, a fost amanat cu un an fata de termenul initial, din luna iulie anul curent.

"Una din provocarile managementului societatii Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale ( PAID ) va fi dezvoltarea unui sistem informatic pentru gestionarea celor aproape 8,5 milioane de contracte. Nu cred ca avem timpul necesar pentru dezvoltarea acestui Sistem Informatic pana la 1 ianuarie 2010", a spus, luni, Toma prezent la Forumul ICAR 2009, citat de Gandul.

Cu un capital social de 19,34 milioane de lei, PAID a fost creata in luna septembrie, atunci cand treisprezece societati de asigurari au semnat actul constitutiv. Astra, Clal Romania si groupama asigurari vor detine cate 15% din capital, in timp ce restul actionarilor vor detine cote de 5,5%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea