Financiar

Arbitrul pensiilor permite fondurilor sa plaseze mai multi bani in banci timp de 6 luni

Arbitrul pensiilor private a oferit o derogare de sase luni privind obligatiile investitionale care se regasesc in prospect , astfel incat fondurile pot plasa mai mult de 20% din active in conturi bancare pentru a acumula lichiditatea necesara diversificarii portofoliului, a anuntat CSSPP.

"Administratorul poate decide ca, pentru o perioada de 180 de zile calendaristice de la data colectarii primelor contributii la fondul de pensii pe care il administreaza, sa investeasca in instrumente ale pietei monetare, inclusiv conturi si depozite in lei la o banca sau la o sucursala a unei institutii de credit straine cu depasirea procentului de 20% din valoarea totala a activelor fondului de pensii", se arata in norma publicate pe pagina de internet a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

Administratorul care decide sa aplice prevederile normei trebuie sa  notifice in scris Comisia in termen de 5 zile calendaristice de la data luarii deciziei cu privire la decizia luata, precum si in legatura cu data la care administratorul va incepe aplicarea prevederilor.

Tot in termen de cinci zile calendaristice de la data notificarii Comisiei, trebuie sa informeze participantii la fondul de pensii pe care il administreaza, prin publicarea deciziei luate in cel putin doua cotidiane de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin trei zile consecutive, precum si prin publicarea pe pagina proprie de internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea