Financiar

Aproximativ 2.300 de locuinte ANL vor putea fi vandute chiriasilor sub 35 de ani

Aproximativ 2.300 de locuinte ANL vor fi trecute in administrarea consiliilor locale, pentru a putea fi vandute tinerilor de pana la 35 de ani, care locuiesc cu chirie in aceste imobile de cel putin cinci ani.

Prin hotararea consiliilor locale, aceste locuinte trebuie trecute in domeniul public al statului, urmand ca, prin initiativa Secretariatului General al Guvernului, sa fie trecute in proprietatea privata a statului si in administrarea consiliilor locale.

Astfel, va fi creat cadrul legal pentru ca locuintele sa poata fi vandute tinerilor. In acest moment, sunt aproximativ 2.300 de locuinte care deja indeplinesc acest criteriu pentru vanzare.

Banii obtinuti din vanzare vor fi virati intr-un cont special si vor fi utilizati numai pentru construirea de noi locuinte pentru tineri.

Guvernul a adoptat, in 2007, un act normativ potrivit caruia tinerii cu varste sub 35 de ani care primesc o locuinta de la ANL pot opta, la cinci ani de la incheierea contractului, fie pentru achizitionarea locuintei, fie pentru prelungirea contractului de inchiriere .

O conditie pentru vanzare este ca venitul pe membru de familie al beneficiarilor sa nu depaseasca, la data vanzarii, dublul salariului mediu brut pe economie. Beneficiarii trebuie sa achite integral pretul imobilului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea