Financiar

#crestere #recrutare #candidat #angajare

Aproape trei mii de candidati pe un singur job

Numarul candidatilor care aplica pe site-urile de recrutare a crescut de trei ori fata de anul trecut, concomitent cu traficul, pentru care s-au inregistrat cresteri intre 25% si 195%, potrivit principalilor jucatori de pe piata de recrutare online. Ofertele de joburi active pe site-urile firmelor de recrutare sunt luate cu asalt de candidati, numai pentru un post de reprezentat medical fiind depuse aproape 3.000 de CV-uri.

Interesul pentru angajare a fost generat de efectele politicilor anticriza, in urma carora angajatii care au fost disponibilizati au trecut in grupul candidatilor, spune Laura Chilom, HR consultant la eJobs.ro. "La fel s-a intamplat si cu cei carora le-a fost diminuat salariul sau cu aceia care nu se mai simt la fel de siguri pe postul pe care il ocupa in acest moment - si-au orientat interesul pentru un alt loc de munca", adauga Chilom.

Astfel, cel mai vizitat site din domeniu, eJobs.ro, a fost accesat in luna iulie de 1,8 milioane de persoane, cu 80% mai multe decat in luna similara din 2008, potrivit sati.ro. De asemenea, traficul lunar al site-ului locuridemunca.ro aproape s-a triplat fata de iulie 2008, in timp ce site-ul specializat BestJobs.ro a atras in luna iulie de aproape trei ori mai multe aplicatii decat in perioada similara a anului trecut, scrie Business Standard.

Carmen Hadarau, specialist marke­ting in cadrul BestJobs.ro, spune ca numarul de aplicatii pentru un singur job a crescut in iulie cu 404% comparativ cu iulie 2008.

La randul lor, cei de la eJobs.ro raporteaza aproximativ 60-70% mai multe aplicatii pentru un singur job, pentru domenii ca vanzari, inginerie, IT, marketing, customer/client service si administratie/secretariat.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea