Financiar

Antreprenorul roman: Barbat de 36-45 ani, studii superioare, casatorit, fara copii

Intreprinzatorii, motorul oricarei economii de piata, sunt principalii afectati de criza economica. Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a facut o ancheta pe 1099 intreprinzatori , din cele opt regiunile de dezvoltare si din toate categoriile de IMM-uri, pentru a crea un portret al intrprinzatorului si al actiunilor acestuia in contextul economic actual.

Potrivit sondajului CNIPMMR, cei mai multi intreprinzatori sunt barbati (67,45%), cu varste cuprinse intre 36 si 60 de ani, existand o pondere foarte ridicata a intreprinzatorilor tineri (37,21%), care este superioara mediei europene de 24%. In ceea ce priveste familiile intreprinzatorilor, se observa ca 31,15% dintre ei au un copil si 27,87% au doi copii.

Daca ne uitam la priveste pregatirea profesionala, se observa ca persoanele cu pregatire tehnica detin cea mai mare pondere (43,13% din total), devansand considerabil numarul intreprinzatorilor instruiti in domeniul economic (22,83%). Aceasta situatie reflecta diferentele dintre Romania si U.E. in ceea ce priveste optiunile populatiei referitoare la natura pregatirii universitare.

Majoritatea intreprinzatorilor au pregatire superioara (71,35%), dintre care 17,60% au absolvit masteratul, 11,21% au urmat diverse studii postuniversitare , iar 3,91% dintre oamenii de afaceri au doctoratul.

Incadrarea intreprinzatorilor dupa programele de training urmate releva ca 9,19% dintre acestia s-au pregatit in Romania si 6,19 % au participat la programe de instruire in strainatate, evidentiind disponibilitatea scazuta a oamenilor de afaceri romani pentru perfectionarea prin training in diverse domenii de activitate.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii