Financiar

#comert #cifra de afaceri #ins

Antreprenorii din comert au pierdut in mai 12,3% din cifra de afaceri, fata de mai 2008

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in mai cu 12,3% fata aceeasi luna din 2008, pe fondul scaderii semnificative a vanzarilor de carburanti si marfuri nealimentare, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Cele mai mari pierderi, de 21,4%, au fost inregistrate de afacerile cu carburanti, urmate de vanzarile de bunuri nealimentare, care au suferit scaderi de aproape 12 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea masiva de 43,9% a vanzarilor de autovehicule a generat scaderi pe linie pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, in primele cinci luni ale acestui an. Potrivit datelor INS, in mai, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a diminuat cu 35,9% fata de a luna similara a anului trecut.

Astfel, afacerile din comertul cu amanuntul au scazut in mai cu 12,3% fata de a luna similara din 2008, cel mai semnificativ declin, de 21,4%, fiind inregistrat in afacerile care comercializeaza carburanti pentru autovehicule in magazine specializate, urmat de scaderea cu 11,9% a vanzarilor de bunuri nealimentare.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-07-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.