Financiar

#antreprenor #afacere #impozit #dezvoltare #mediu afaceri

Antreprenorii care isi deschid prima afacere ar putea fi scutiti de plata impozitului minim pe cinci ani

Ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Constantin Nita, a gasit solutia pentru incurajarea dezvoltarii mediului de afaceri, in pofida sistemului fiscal impovarator. Astfel, in curand ar putea fi posibila infiintarea unui nou tip de firma - Societate cu raspundere limitata starter - cu un capital social de un euro pentru persoanele care nu au avut niciodata o companie, a anuntat duminica, 31 mai, ministrul de resort. Mai mult, viitorii investitori care se vor incumeta sa isi deschida prima firma vor fi scutiti de la plata impozitului minim pe o perioada de cinci ani, a mai spus acesta.

Micii intreprinzatori care vor sa isi infiinteze prima societate ar putea fi scutiti de la plata impozitului forfetar pe o perioada de cinci ani, potrivit ministrului Nita. Totodata, acesta a anuntat ca intentioneaza sa modifice legea societatilor comerciale prin introducerea unor prevederi, prin care firmele nou infiintate se va face cu doar un euro capital social, in locul sumei de 200 lei cum era stabilita pana acum, potrivit Gandul.

Conditiile impuse cer, in schimb, ca viitorii investitori sa nu mai fi detinut nici o alta societate comerciala si sa aiba un plan financiar realizat cu asistenta din partea unui expert contabil , care sa garanteze soliditatea proiectului financiar.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-06-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.