Financiar

#gheorghe pogea #antreprenori #subcontractori #plata #contract #trezorerie

Antreprenorii care au facut afaceri cu statul, obligati sa isi plateasca subcontractorii

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca antreprenorii generali care au avut contracte cu statul trebuie sa plateasca datoriile pe care le au catre subcontractori , in conditiile in care statul a achitat peste trei miliarde de lei in primele trei luni ale anului, bani ce reprezinta partial sau total contravaloarea serviciilor prestate de antreprenori .

Noile reglementari stabilesc o ordine a efectuarii platilor. Astfel, in urma noilor reglementari, ordinea in care operatorii economici vor utiliza sumele incasate in conturile deschise la Trezorerie este urmatoarea: achitarea salariilor, achitarea obligatiilor catre stat, plata facturilor catre subcontractori.

"Subfurnizorii sau subcontractorii isi pot deschide conturi la Trezorerie, iar in momentul in care se fac plati partiale sau totale catre un antreprenor, dupa plata salariilor pe care un antreprenor trebuie sa o faca si a obligatiilor catre stat, va trebui sa plateasca catre subfurnizori, proportional cu gradul de incasare , pentru toate facturile care au fost acceptate la plata de catre ordonator", a declarat Pogea la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Aceasta masura a fost luata pentru a fi evitate situatiile in care statul achita datoriile catre firmele cu care a incheiat contracte, insa banii nu ajung si la subcontractori...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea