Financiar

#panificatie #paine #comercializare #operator economic

ANPC a depistat abateri grave in comercializarea painii

Aproape 90 la suta din operatorii economici din mediul rural din domeniul panificatiei nu au respectat regulile de comercializare a painii, in luna august, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

 

Din totalul de 770 de operatori economici verificati, 352 erau din mediul rural, iar procentul celor gasiti cu abateri este de 89 la suta. A fost verificata o cantitate de peste 54.863 kilograme de paine si produse de panificatie, din care circa 29.080 kilograme nu respectau prevederile actelor normative in vigoare. In urma controalelor ANPC a reiesit faptul ca 31 la suta din cantitatea de paine si produse de panificatie controlata nu oferea consumatorilor informatiile obligatorii care sa permita alegerea sortimentului dorit. Un numar de 484 de operatori economici din domeniul panificatiei au primit amenzi contraventionale in valoare totala de peste 1,03 milioane lei, in august, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

(Cititi restul articolului in Cronica Romana

  •   2008-09-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.