Financiar

#panificatie #paine #comercializare #operator economic

ANPC a depistat abateri grave in comercializarea painii

Aproape 90 la suta din operatorii economici din mediul rural din domeniul panificatiei nu au respectat regulile de comercializare a painii, in luna august, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

 

Din totalul de 770 de operatori economici verificati, 352 erau din mediul rural, iar procentul celor gasiti cu abateri este de 89 la suta. A fost verificata o cantitate de peste 54.863 kilograme de paine si produse de panificatie, din care circa 29.080 kilograme nu respectau prevederile actelor normative in vigoare. In urma controalelor ANPC a reiesit faptul ca 31 la suta din cantitatea de paine si produse de panificatie controlata nu oferea consumatorilor informatiile obligatorii care sa permita alegerea sortimentului dorit. Un numar de 484 de operatori economici din domeniul panificatiei au primit amenzi contraventionale in valoare totala de peste 1,03 milioane lei, in august, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

(Cititi restul articolului in Cronica Romana

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea