Financiar

#salariu #scadere #criza #bugetari #ins

Angajatorii au scazut salariile cu 0,75% in primele trei luni

Costul orar al fortei de munca a scazut in primul trimestru al acestui an, astfel ca angajatii au primit salarii mai mici cu 0,75% comparativ cu ultimele luni din 2008, arata statistica Institutului National de Statistica (INS). Pe de alta parte, remuneratia pe ora a fortei de munca a inregistrat o crestere cu 18,85% fata de aceeasi perioada a anului anterior, indica INS.

Angajatorii au ajustat in scadere costurile pentru salarii in primele trei luni si au platit cu 0,75% mai putin pe ora de lucru .

Scaderi s-au inregistrat in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, unde angajatii au incasat mai putin cu 10,25% fata de ultimele luni ale anului trecut. Ajustari in scadere au suferit si salariile din domeniul tranzactiilor imobiliare, cu aproape 8,70%), industria extractiva, cu 4,82% mai mici si activitatile de servicii administrative, cu 4,60% mai mici.

De cresteri ale costului orar cu forta de munca au beneficiat, in schimb, angajatii din sistemul bugetar...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea