Financiar

#fitch #criza #guvern

Analist Fitch catre autoritatile romane: Nu lasati criza sa se risipeasca!

Restructurarea sectorului public este un pas important pentru revenirea la fiscala si, desi presupune anumite privind relansarea PIB, este vitala in cazul Romaniei pentru a restabili increderea in economie, a declarat pentru MEDIAFAX Douglas Renwick, director in cadrul Fitch , transmite Mediafax.

"Credem ca restructurarea sectorului public este un pas important in restaurarea sustenabilitatii fiscale. (...)

Chiar daca inca vedem riscuri in implementarea lor, reformele fiscale sunt viabile in climatul actual si chiar mai viabile decat in vremuri normale, intrucat nevoia de reforma este evidenta. Nu lasati criza sa se risipeasca!", a afirmat Renwick, din cadrul Fitch.

El a mentionat ca solicitarile FMI si UE din acordul cu Romania vor ajuta la indeplinirea obiectivelor de reforma, iar aprobarea de catre Parlament a reducerilor de salarii din sectorul public reprezinta un lucru incurajator, chiar daca inca persista riscuri de ordin legal in implementarea lor.

"Desi consolidarea fiscala presupune anumite riscuri privind revenirea economica, in cazul Romaniei consideram ca acest lucru este vital in restabilirea increderii in economia tarii. O reforma fiscala insuficienta sau o de la programul cu FMI si UE vor produce efecte negative mult mai mari economiei", a mai spus Renwick.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa reduca drastic cheltuielile, astfel incat deficitul bugetar sa nu treaca de 6,8% din PIB la finele anului, printre masuri fiind scaderea cu 25% a salariilor in sectorul public si cu 15% a pensiilor.

PSD a depus saptamana trecuta, la Curtea Constitutionala, o sesizare referitoate la neconstitutionalitatea Legii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, privind masurile de austeritate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea