Financiar

#anaf #executare silita #datornici

ANAF: Executare silita pentru contribuabilii datornici

ong> Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat masuri de intensificare a actiunilor de control si supravegherea mai stricta a obligatiilor fiscale declarate si neachitate la scadenta, urmata de actiuni de executare silita prin popriri bancare sau popriri la terti, din cauza diminuarii veniturilor bugetare incasate, potrivit unui comunicat remis NewsChannel.ro.

Cauze: Criza financiara, lipsa de lichiditati si dificultatile in creditare

"Principalele cauze care au determinat diminuarea veniturilor bugetare incasate in luna ianuarie 2009 sunt: influenta modificarii indicatorilor macroeconomici ca urmare a resimtirii si in economia romaneasca a efectelor crizei financiare mondiale, cresterea prudentei in contractarea de credite pentru achitarea obligatiilor bugetare in cazul contribuabililor cu lichiditati insuficiente, precum si a inaspririi conditiilor de acordare a unor astfel de imprumuturi de catre banci", precizeaza comunicatul ANAF.

"O alta cauza ar fi faptul ca accesul la credite este un proces indelungat, iar comportamentul fiscal este influentat de acesta, dobanzile bancare si costurile accesarii unui credit sunt cu mult mai mari si necesita garantii, comparativ cu consecintele pecuniare in cazul neachitarii obligatiilor fiscale", explica ANAF.

Veniturile la buget, in scadere fata de 2008

ANAF a realizat in luna ianuarie 2009 venituri bugetare in valoare de peste 13,5 miliarde de lei. Bugetul de stat a insumat 9,24 miliarde de lei, bugetul asigurarilor sociale 2,76 milarde de lei, bugetul asigurarilor pentru somaj 125,4 milioane de lei, iar restul au fost incasate la bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )
  •   2009-02-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.