Financiar

#subventii #salarii #angajati noi #prefinantari #amposdru #ajutor de stat

AMPOSDRU a deschis liniile de finantare pentru schemele de ajutor de stat

Din acest moment, orice intreprindere din Romania poate sa depuna cereri pentru primirea subventiilor la salariile noilor angajati, precum si pentru formarea profesionala a acestora. De asemenea, banii alocati prin cele trei scheme de ajutor de stat pot fi accesati si pentru imbunatatirea conditiilor de munca, reducerea accidentelor de munca si pentru combaterea riscului imbolnavirilor profesionale.

Fondurile alocate prin trei scheme de ajutor de stat sunt in valoare de 133,5 milioane euro, banii putand fi accesati de catre toate intreprinderile, cu diferenta ca acestea nu pot constitui parteneriate cu niciun fel de furnizori. Intreprinderile pot depune proiecte pe toate cele trei scheme, iar in cazul acceptarii proiectului, pot obtine prefinantari de 30% din cheltuielile pe primul an al proiectului.

Marti, 31 martie 2009 , AMPOSDRU a deschis liniile de finantare aferente schemelor de ajutor de stat si a ajutorului de minimis, pentru ocupare si formare generala sau specifica a angajatilor.

In cadrul primei scheme, ajutorul de stat se acorda pentru subventionarea angajarii de personal (fonduri in valoare de 56,7 milioane euro, accesibili in perioada 2009-2010), a doua schema a ajutorului este lansata in scopul formarii profesionale a angajatilor (51,9 milioane de euro), iar ultima schema se acorda sub forma de ajutor de minimis pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate in munca (24,9 milioane euro, pentru aceeasi perioada mentionata mai sus).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii