Financiar

#majorare alocatie copii #alocatie copii

Alocatii mai mari pentru copii!

Alocatia pentru copii ar putea creste, de la 85 de lei, cat este in prezent, la 120 de lei sau chiar mai mult, daca legea depusa in Parlament va fi adoptata.

Alocatia pentru copii ar putea creste, la inceputul anului viitor, cu 10 pana la 30% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, potrivit unei initiative legislative depuse la Senat de un grup de deputati liberali.

Astfel, pentru copiii pana in 2 ani (respectiv 3 ani in cazul celor cu handicap), alocatia ar putea ajunge la 20% din salariul minim. Pentru ceilalti copii, intre 2 si 18 ani, alocatia va fi de 10% din salariul minim si 30% in cazul copiilor cu handicap, conform Romania TV.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar incepand cu 1 mai 2016.

Pentru copii intre 0 si 2 ani, alocatia ar putea ajunge la 250 de lei.
Pentru copiii intre 2 si 18 ani, alocatia ar putea ajunge la 125 de lei, respectiv 375 de lei in cazul copiilor cu handicap.

Schimbarea ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017, daca aceasta propunere legislativa va fi adoptata.

Sursa foto: parentingpad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea