Financiar

#legea ingerilor #ajutor antreprenori #antreprenori tineri

Ajutor pentru antreprenorii aflati la inceput. Ce facilitati au

Legea "ingerilor din afaceri" a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Iata care sunt avantajele pentru antreprenori:

In primul rand, SRL-ul aflat la inceput beneficiaza de un capital necesar dezvoltarii afacerii, printr-un imprumut fara dobanda, care poate avea o valoare de 3-200.000 de euro.

Pe langa bani, "ingerul", adica investitorul, vine cu experienta si know-how. Poate detine maximum 49 de procente din SRL-ul in care investeste si nu isi poate vinde partea mai devreme de trei ani.

Pe de alta parte, statul il scuteste de impozit pe veniturile din dividendele de la compania in care a facut investitia, timp de 5 ani, se mai arata in legea promulgata de Iohannis. 

Exista insa o limitare in ceea ce priveste profilul firmelor care pot beneficia de astfel de aport de capital: firmele mici din domeniile bancar, asigurari, imobiliare, jocuri de noroc, vanzare de fier, carbune si armament sau cele de consultanta. Niciuna nu poate beneficia de investitii realizate de asa numitii business angels.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea