Financiar

#noua zeelanda #tari bunastare sociala #studiu calitate viata # indicele dezvoltarii sociale

Aici se traieste cel mai bine! Iata care sunt tarile in care sigur ai vrea sa locuiesti

Oamenii au cautat intotdeauna un Taram al Fagaduintei, iar statisticienii realizeaza an de an topuri ale tarilor in care este cel mai bine de trait. Ultimul studiu privind calitatea vietii in lume arata ca Noua Zeelanda este tara cea mai dezvoltata.


Organizatia americana Social Progress Imperative a publicat datele unui studiu intitulat Indicele dezvoltarii sociale 2014, realizat in functie de nivelul de bunastare sociala in diferite tari. Au fost luati in calcul 50 de indicatori, de la calitatea produselor alimentare, la accesul la informatie si pana la gradul de asigurare a libertatilor personale si civile.

Astfel, pe primele zece pozitii s-au situat Noua Zeelanda, Elvetia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Canada si Australia.

Germania se afla pe locul 12, Statele Unite ale Americii, pe locul 16, iar Franta, pe 20. Spania s-a clasat pe locul 21, devansand Portugalia, in timp ce Rusia se situeaza pe locul 80 din 132.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea