Financiar

Agricultorii scumpesc cerealele cu 10%

Agricultorii scumpesc cerealele cu 10% daca pretul la motorina nu se reduce la jumatate.

Cerealele din noua recolta , respectiv grau sau porumb, se vor scumpi cu pana la 10 % daca autoritatile nu vor reduce cu pana la 50% pretul pentru motorina utilizata in agricultura , informeaza un comunicat al Agrostar , citat de NewsIn.„Daca autoritatile nu vor combate efectele generate de scumpirea preturilor la motorina, consecintele vor fi dezastruoase.

Pe langa abandonarea cultivarii terenului agricol de catre fermieri, vom deveni dependenti de importuri si preturile la cerealele din noua recolta, grau, porumb, floarea-soarelui, vor creste cu pana la 10%“, se precizeaza in comunicatul Agrostar.Potrivit presedintelui Agrostar, Stefan Niculae, sindicalistii din agricultura vor continua actiunile de protest pana cand autoritatile vor reduce pretul la motorina cu 50%.„Noi vom continua protestele pana cand obtinem aceasta reducere la motorina. Cerem ca pe langa subventia de un leu pe litru, care este insuficienta, sa se reduca si acciza pentru motorina utilizata in agricultura“, a declarat Stefan Niculae.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea