Financiar

#afaceri #scadere #industrie

Afacerile din industrie s-au redus cu 16,6% in iunie

Cifra de afaceri din industrie a scazut in luna iunie cu 16,6% fata de luna similara din 2008, marcand a opta de declin, dupa diminuarea semnificativa a afacerilor din industria extractiva si de prelucrare , potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Industria energetica a inregistrat cel mai mare declin in luna iunie, unde afacerile si-au redus cifra de afaceri cu 33,9% fata de aceeasi luna din 2008.

Afacerile din industria extractiva s-au redus in iunie cu 18,1% fata de aceeasi luna din 2008, urmata de cea prelucratoare, cu 16,5%, arata datele INS. Industria energetica a inregistrat cel mai mare declin in luna iunie, unde afacerile si-au redus cifra de afaceri cu 33,9% fata de aceeasi luna din 2008.

Scaderi importante au fost inregistrate in industria bunurilor intermediare (-26,6%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-19,1%). Diminuari mai moderate ale afacerilor au avut loc in industria bunurilor de uz curent, de 13,1%, in timp ce industria bunurilor de capital a crescut cu 6%.

Comparativ cu mai, cifra de afaceri din industrie a crescut in iunie pe total industrie cu 7,4%, sustinuta de cresterea afacerilor din industria prelucratoare , cu 7,6%, si din sectorul extractiv, cu 2,3%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in toate domeniile.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii