Financiar

#antreprenori #industrie #scaderi #industria prelucratoare #energie

Afacerile din industrie mai pierd din cifra 19%, a saptea luna consecutiva de scadere

Antreprenorii din industria prelucratoare au inregistrat pierderi a saptea luna consecutiva, dupa ce afacerile au scazut cu 19,2% in mai fata de luna similara din 2008, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS). Dintre toate sectoarele industriale, segmentul energetic a inregistrat cel mai mare declin in luna mai , cu o cifra de afaceri in scadere cu 42,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri din industrie a scazut in luna mai cu 19,2% fata de luna similara din 2008, marcand a saptea luna consecutiva de declin, dupa diminuarea cu aproape o cincime a afacerilor din industria de prelucrare . Potrivit INS, afacerile din industria prelucratoare s-au redus in mai cu 19,2% fata de aceeasi luna din 2008, iar industria extractiva - cu 18,8%, scrie NewsIn.

Pe marile grupe industriale, cel mai mare declin a avut loc in luna mai in ce priveste cifra de afaceri din industria energetica, unde afacerile s-au redus cu 42,5% fata de aceeasi luna din 2008.

Alte scaderi semnificative au fost inregistrate in industria bunurilor intermediare (-29%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-25,1%). Scaderi ceva mai mici ale afacerilor au avut loc in industria bunurilor de uz curent, de 9,2%, in timp ce industria bunurilor de capital a crescut cu 3,4%.

Cresteri de doar 5% in mai

Fata de aprilie, cifra de afaceri din industrie a crescut in mai cu 4,9%, sustinuta de cresterea afacerilor din industria prelucratoare, cu 5,6%, in vreme ce afacerile din sectorul extractiv au suferit scaderi cu 8,7%.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-07
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.