Financiar

#afaceri cu amanuntul #statistici ins #statistici comert si

Afacerile din comert si servicii au scazut cu aproape o cincime

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete , a scazut in octombrie cu 19% fata de luna precedenta, iar ritmul anual de crestere s-a temperat semnificativ, la 8,6%, a anuntat, luni, Institutul National de Statistica (INS).

Afacerile din comert si servicii inregistrasera in septembrie un ritm anual de crestere de 17,1%, informeaza NewsIn.

Comparativ cu luna septembrie, cifra de afaceri pentru comertul cu bucata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-a redus in octombrie cu 21%.

O scadere ceva mai mica a avut loc in afacerile din serviciile de piata pentru populatie care s-au comprimat in a zecea luna a acestui an cu 14,1% fata de septembrie. Potrivit INS, vanzarea de a urcat in octombrie cu 6,8% fata de nivelul atins in luna similara din 2007, iar vanzarea de produse alimentare , bauturi si tutun s-a majorat cu 11%, fapt ce a dus la o crestere pe ansamblu a cifrei de afaceri cu 8,6%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea