Financiar

#aeroport #capitala #otopeni #investitie

Aeroportul din sudul Bucurestiului prinde contur la Guvern

Pe centura din sudul Capitalei, in zona comunei Adunatii Copaceni, va fi amplasat un aeroport de dimensiuni comparabile cu cel de la Otopeni.



Dupa o lunga perioada de speculatii si declaratii contradictorii in legatura cu oportunitatea existentei unui aeroport in sudul Bucurestiului, Executivul a adoptat, ieri, un act normativ in baza caruia proiectul va fi transpus in realitate.

"Guvernul a luat aceasta hotarare pentru a veni in intampinarea nevoilor pe care le are Capitala, generate de cresterea considerabila a traficului de pasageri inregistrat pe cele doua aeroporturi deja existente", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru . Ministerul Transporturilor va realiza un Studiu de fezabilitate pentru construirea aeroportului, care va fi finantat de la bugetul de stat.

Amplasarea in teritoriu, delimitarea terenurilor necesare realizarii investitiei precum si aspectele arhitectural- urbanistice ale acesteia vor fi stabilite pe baza documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism elaborate, avizate si aprobate conform legii.

(continuarea in Adevarul)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea