Financiar

#aeroport #capitala #otopeni #investitie

Aeroportul din sudul Bucurestiului prinde contur la Guvern

Pe centura din sudul Capitalei, in zona comunei Adunatii Copaceni, va fi amplasat un aeroport de dimensiuni comparabile cu cel de la Otopeni.Dupa o lunga perioada de speculatii si declaratii contradictorii in legatura cu oportunitatea existentei unui aeroport in sudul Bucurestiului, Executivul a adoptat, ieri, un act normativ in baza caruia proiectul va fi transpus in realitate.

"Guvernul a luat aceasta hotarare pentru a veni in intampinarea nevoilor pe care le are Capitala, generate de cresterea considerabila a traficului de pasageri inregistrat pe cele doua aeroporturi deja existente", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru . Ministerul Transporturilor va realiza un Studiu de fezabilitate pentru construirea aeroportului, care va fi finantat de la bugetul de stat.

Amplasarea in teritoriu, delimitarea terenurilor necesare realizarii investitiei precum si aspectele arhitectural- urbanistice ale acesteia vor fi stabilite pe baza documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism elaborate, avizate si aprobate conform legii.

(continuarea in Adevarul)

  •   2008-08-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu, consultant de asigurari

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare