Financiar

#aeroport #baneasa #invetsitie #panou

Aeroportul Baneasa se izoleaza fonic cu 2 milioane de euro

Aeroportul Baneasa va achizitiona pana in 2009 panouri fonoabsorbante, investitie de peste doua milioane de euro, prin accesarea fondurilor structurale europene, a declarat luni directorul general al aeroportului Stefan Mladin.

"Dorim sa fim primul aeroport din Romania si cel de al doilea din Europa care sa fie dotat cu un sistem de protectie cu panouri fonoabsorbante, care vor fi amplasare in perimetrul aeroportului. Este o noutate in domeniu, actualmente astfel de panouri se amplaseaza pe aeroportul Schonefeld din Berlin, iar lucrarile se vor termina in cursul anului 2009", a declarat Stefan Mladin, pentru NewsIn.

Amplasarea panourilor fonice va reduce substantial zgomotul produs de aeronave la aterizare si decolare, sustin reprezentantii aeroportului Aurel Vlaicu. La inceputul lunii noiembrie, experti din cadrul aeroportului Baneasa au fost la Bremen, unde este amplasata fabrica Mehrings care confectioneaza astfel de panouri pentru diminuarea zgomotului.

In acest sens, intr-o prima faza, pentru panouri de sase metri inaltime amplasate pe o raza de 3 kilometri a fost stabilit un pret "informativ", respectiv de 150 euro pe metrul patrat, investitia totalizand pentru cei 3 kilometri peste doua milioane de euro.

  •   2008-11-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii