Financiar

#fondul proprietatea #administrator #investire active

Administratorul Fondului Proprietatea nu poate plasa activele in titluri proprii

Administratorul Fondului Proprietatea nu va avea voie sa investeasca activele Fondului in instrumente financiare emise de societatea de administare a investitiilor sau de afiliatii sai, potrivit regulamentului de desemnare a managerului de fond.

"Pentru asigurarea administrarii corespunzatoare a Fondului Proprietatea, viitoarea societate de administrare , care va fi desemnata in urma unei licitatii internationale, trebuie sa nu se gaseasca in nici un moment intr-o state de conflict de interese fata de Fondul Proprietatea ", se arata in Anexa 5 la Caietul de Sarcini aferent licitatiei internationale - Anexa 2 la H.G. 1514/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare a licitatiei internationale pentru desemnarea societatii de administrare a Fondului Proprietatea si a Caietului de sarcini al licitatiei.

Pe de alta parte, "in cazul in care, in timpul exercitarii mandatului sau de administrare, respectiva societate se va gasi la un moment dat intr-o astfel de situatie de conflict de interese, aceasta va trebui sa notifice imediat in acest sens ". Printre altele, administratorul "nu are voie sa investeasca active ale Fondului Proprietatea (inclusiv, dar nu numai, numerar) in instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, instrumente derivate etc.) emise de societatea de administare a investitiilor sau de afiliatii sai".

Acest lucru inseamna ca pe durata mandatului sau de administare, societatea de administrare nu se poate folosi de activele Fondului pentru interesele proprii sau ale afiliatilor sai. Fondul Proprietatea a publicat in presa interna si internationala, pe 11 decembrie , cererea de oferte pentru selectarea administratorului, data limita pentru depunerea acestora fiind atunci pe 15 ianuarie 2009, iar potentialii administratori puteau lansa intrebari sau solicitari de clarificare pana in 24 decembrie .

  •   2009-01-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.