Financiar

Activitatea economica, in crestere

In perioada aprilie-iunie anul acesta se contureaza o crestere a activitatii din industria prelucratoare , constructii, comertul cu amanuntul si in sectorul de servicii, potrivit unui comunicat dat publicitatii astazi de Institutul National de Statistica .

Astfel, estimarile din aceasta luna evidentiaza mentinerea unei tendinte pozitive pentru trimestrul II, atat pentru volumul productiei din industria prelucratoare, cat si pentru stocul de contracte si comenzi. De asemenea, preturile produselor industriale vor inregistra o crestere de o intensitate mai mica fata de estimarea din luna anterioara.

Potrivit comunicatului INS, pentru urmatoarele trei luni, in activitatea de constructii se va inregistra o tendinta ascendenta a volumului productiei, corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi. Referitor la numarul de salariati , se preconizeaza, de asemenea, o tendinta de crestere, atat pe ansamblul sectorului, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor.

In ceea ce priveste cererea de servicii, conform estimarilor, aceasta isi va mentine, pentru urmatoarele trei luni, pe ansamblul sectorului, trendul ascendent . Mai mult, in sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni o usoara crepstere a numarului de salariati.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea