Financiar

#achizitii publice #guvern #control #raport #contracte

Achizitiile publice, controlate trimestrial de Guvern

Institutiile de stat vor trimite Executivului raportari trimestriale privind modul de atribuire a contractelor de lucrari si servicii, astfel incat autoritatile sa poata controla mai bine procedurile de derulare a achizitiilor publice. Masura a fost adoptata dupa ce Guvernul a constatat ca in 2008 doar 2% din totalul achizitiilor au fost derulate prin sistem electronic.

"In contextul reducerii cheltuielilor bugetare, a fost efectuata o analiza privind modul in care autoritatile contractante aplica procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, prin utilizarea mijloacelor electronice. Datele obtinute au relevat ca, in 2008, doar 2% din totalul achizitiilor publice au fost derulate prin acest sistem. In consecinta, s-a decis ca aceste proceduri sa fie monitorizate mult mai atent, prin raportari trimestriale", au declarat surse guvernamentale...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-21
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.