Financiar

#scumpire #acciza #tigari # acciza la tigari

Acciza la tigari ramane neschimbata. Tigarile nu se vor scumpi

Nivelul accizei specifice la tigarete va ramane neschimbat pana pe 1 iulie 2012, se arata intr-o hotarare aprobata, miercuri, de Guvernul Romaniei .

In perioada 1 ianuarie 2011-1 iulie 2012 nivelul total al accizei va avea valoarea de 76,60 euro/1.000 de tigarete, fapt care nu ar trebui sa declanseze o crestere a preturilor de vanzare.

Guvernul a decis ca pentru tigarete, acciza totala este mixta, structura acesteia fiind formata din acciza specifica (euro/1000 tigarete) si acciza ad valorem (% din pretul de vanzare cu amanuntul) potrivit art. 1(2) din Directiva 92/79/CEE privind apropierea taxelor pentru tigarete, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Totodata, intr-un articol din Directiva 2010/12/UE s-a prevazut un nou mod de calcul pentru stabilirea accizei specifice, care a inlocuit conceptul de cea mai populara categorie de pret (MPPC) cu pretul mediu ponderat de vanzare cu amanuntul (WAP).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea