Financiar

#angajari #scaderea numarului somerilor #ins #rata somajului #numarul somarilor

A scazut rata somajului in trimestrul al treilea din 2008

Rata somajului a scazut la 5,4% in trimestrul al treilea din 2008, dupa standardele BIM .

Rata somajului, calculata pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat un loc de munca in ultima luna, a coborat in trimestrul III din 2008 cu 0,2 puncte fata de trimestrul anterior, la 5,4%, a anuntat, marti, INS .

Datele publicate de Institutul National de Statistica (INS) arata ca rata somajului, calculata conform criteriilor Biroului International al Muncii (BIM) a fost in trimestrul al treilea din 2008 cu 0,6 puncte procentuale mai scazuta comparativ cu trimestrul similar din 2007.

Pe sexe, ecartul dintre cele doua rate ale somajului BIM a fost de 1,6 puncte procentuale (6,1% pentru barbati si 4,5% pentru femei), in timp ce pe medii rezidentiale, diferenta a fost de 2,4 puncte procentuale (6,5% pentru mediul urban, fata de 4,1% pentru mediul rural).

Rata somajului BIM avea cel mai ridicat nivel - de 19,2% - in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani. Populatia activa a ajuns la 10,18 milioane de persoane in trimestrul III. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea