Financiar

#timbru #guyana britanica #timbru scum #valoare timbru

A dat 9,5 milioane de dolari pe un timbru de un cent!

O marca postala emisa in 1856 in Guyana Britanica, s-a vandut marti seara, la New York, cu nu mai putin de 9,5 milioane de dolari! Exemplarul, care valora la vremea lui un cent, este unic, fiind considerat "Mona Lisa timbrelor", relateaza AFP.

Potrivit sefului sedintei de licitatie, David Redden, cel care l-a cumparat a dorit sa ramana anonim. "Este cel mai scump obiect din lume daca luam in calcul greutatea lui", a spus Redden. Recordul precedent data din 1996, cand un timbru suedez din 1855, "Tre Skilling", s-a vandut cu 2,2 milioane de dolari.

Sursa foto: luxuo.com

One-Cent Magenta are 2,54 cm x 3,18 cm, imprimat cu negru pe fond rosu-violet. Timbrul are desenat un vapor si deviza fostei colonii britanice, precum si semnatura fostului sef al postei din acea epoca.

Timbrul a fost gasit in 1873 de un scotian, intr-un sat din Guyana Britanica, in acte de familie. L-a vandut in acelasi an cu cativa silingi unui colectionar local. Timbrul a fost cumparat apoi de contele francez Philippe la Renotiere von Ferrary, mare colectionar, care l-a lasat unui muzeu din Berlin. Dupa Primul Razboi Mondial, Franta a luat timbrul in contul despagubirilor datorate de Germania, apoi l-a vandut vandut la licitatie, in 1922.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea