Financiar

66 de euro taxa pentru contestarea taxei auto

Registrul a anuntat tariful perceput celor care vor sa inmatriculeze masini second-hand si care vor sa plateasca mai putin pentru noua taxa auto .
 
Tariful perceput de registrul auto roman ( www .acasa.ro/ rar " title="rar">RAR ) pentru determinarea deprecierii autovehiculelor se ridica la 243 de lei (66,6 euro) la masinile cu masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone si la 299 de lei (82 de euro) pentru cele care depasesc aceasta greutate, a anuntat marti institutia.

Potrivit RAR, sediile institutiei sunt pregatite, incepand de ieri, sa aplice masurile necesare pentru expertizarea si stabilirea deprecierii autovehiculelor, masura necesara in cazul masinilor rulate de import.

„Registrul Auto Roman are atributul tehnic sa elibereze documentele necesare Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru calcularea taxei“ (de poluare - n.r.), se arata intr-un comunicat al RAR.

Persoanele care doresc sa-si inmatriculeze o masina second-hand incepand cu 1 iulie pot plati mai putin in contul noii taxe auto, daca RAR constata un grad de uzura a masinii mai mare decat de cel standard. Astfel, taxa va fi mai mica, daca rulajul masinii este mai mare de 15.000 de kilometri pe an, daca masina nu are ABS airbag sau aer conditionat si daca aspectul exterior si cel interior sunt precare.

Cu evaluarea facuta de RAR in mana, cei care vor sa-si inmatriculeze masina se duc la Fisc, iar acolo se va aplica reducerea suplimentara de taxa. Fiscul este obligat sa accepte evaluarea RAR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea