Financiar

2008, anul falimentelor

Numarul si valoarea falimentelor deschise de judecatorii sindici in 2008 vor inregistra noi recorduri anul acesta, potrivit unui studiu realizat de Urban& Asociatii , societate de recuperare a creantelor.

Pana la jumatatea anului au fost inregistrate peste 9.000 de dosare de faliment , ceea ce reprezinta o crestere de 183%, comparativ cu acceasi perioada din 2007.

Pana la finalul anului, creditorii vor solicita falimentul a peste 23.000 de societati, estimeaza compania de colectare a debitelor. Cifra este egala cu numarul de falimente inregistrate in Romania in cursul a trei ani, intre 2005- 2007, fapt ce va atrage si o dezvoltare a avocaturii specializata pe litigii comerciale.

Potrivit Coface Romania, companie care activeaza in domeniul managementului de risc, in 2007 cele mai multe falimente (41%) sau inregistrat in domeniul comertului, iar cele mai sigure activitati sunt in energie, telecomunicatii si intermedieri financiare. Firma Urban&Asociatii a anuntat saptamana trecuta intrarea in insolventa a companiei germane Metro Cash&Carry, pentru ca aceasta nu si-a platit datoria catre furnizorul de oua.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea