Financiar

#cruce #caraiman #restaurare cruce #crucea caraiman

2 milioane de euro pentru restaurarea Crucii de pe Caraiman

Celebra Cruce de pe Caraiman, care a intrat si in cartea recordurilor drept cea mai inalta cruce amplasata pe un varf de munte, va intra intr-un amplu proces de restaurare. Proiectul in valoare de doua milioane de euro este sustinut din fonduri norvegiene.

Proiectul presupune atat restaurarea monumentului, cat si realizarea unui muzeu la baza acestuia, a unei platforme de belvedere suspendate si a unor instalatii moderne de vizionare si filmare, informeaza Agerpres. Acelasi proiect mai prevede si amenajarea unui heliport balizat, iluminare arhitecturala inteligenta a monumentului, o minicentrala meteo, un Infopoint, dar si acces wi-fi la internet.

Crucea Caraiman a fost inaugurata in 1928 si de atunci nu a mai beneficiat de nicio reparatie majora. "Se incearca folosirea acelorasi materiale cu care s-au facut initial postamentul si partea metalica", a precizat Ion Vasilescu, managerul de proiecte cu finantare europeana din Primaria Busteni. Monumentul din Bucegi este inchinat eroilor neamului si este ridicata la altitudinea de 2.291 de metri.

Sursa foto: vilafrida.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea