Financiar

#somaj #investitie #imm #forta de munca #microintreprinderi

19 miliarde euro pentru somajul tehnic al persoanelor concediate si crearea de firme

Comisia Europeana (CE) a propus un nou program de combatere a efectelor sociale de pe piata fortei de munca , prin care va aloca, pentru o perioada de doi ani, 19 miliarde euro pentru crearea de microintreprinderi si sprijinirea persoanelor concediate. Fondurile vor fi alocate anticipat iar cofinantarea de catre statele membre nu va mai fi necesara, a anuntat Jose Emanuel Barroso, presedintele Uniunii Europene.

Uniunea Europeana va aloca 19 miliarde de euro din cheltuielile planificate ale Fondului Social European pentru sprijinirea persoanelor afectate de criza economica. Fondurile vor fi alocate anticipat iar cofinantarea de catre statele membre nu va fi necesara pentru perioada 2009-2010, iar rambursarea cheltuielilor declarate ar putea fi si de 100%. De asemenea, impreuna cu Grupul Bancii Europene de Investitii, CE a va facilita acordarea de microcredite pentru cei care vor sa infiinteze afaceri.

"Impreuna cu institutiile financiare internationale si, mai ales, impreuna cu Grupul Bancii Europene de Investitii, vom crea o noua facilitate de microcredit de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea antreprenorilor, iar la nivel national vrem sa vedem ca 5 milioane de tineri europeni au acces la stagii de ucenicie. Cer Consiliului European sa aprobe acest plan ambitios", a declarat presedintele Barroso.

Prioritatile CE sunt mentinerea locurilor de munca existente, precum si crearea de altele noi, promovarea mobilitatii, imbunatatirea nivelului de calificare si satisfacerea necesitatilor pietei fortei de munca, a anuntat Vladimir Spidla, comisar european pentru ocuparea fortei de munca.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea